Ana Sayfa Excel İşletmenil Soruları Word İşletmenlik Soruları PowerPoint İşletmenlik Soruları Access İşletmenlik Soruları Windows İşletmenlik Soruları MS-DOS İşletmenlik Soruları İletişim Bilgileri
Outlook İşletmenlik Soruları
 
Microsoft PowerPoint İşletmenlik Soruları Microsoft Excel İşletmenlik Soruları Microsoft Word İşletmenlik Soruları Microsoft Access İşletmenlik Soruları
 

Office 2007 Eğitim Seti

PowerPoint İşletmenlik Soruları

MİCROSOFT OFFİCE POWER POİNT SORULARI

1) Power Point’e yeni slayt hangi kısayol tuşu ile eklenir?
a) Ctrl+N
b) Ctrl+M
c) Ctrl+C
d) Ctrl+E

2) Aşağıdaki uzantılardan hangisi Power point programının uzantısıdır?
a) Xls
b) Doc
c) Ppt
d) Txt

3) Power point sunumuzu hangi kısayol tuşu ile gösteri olarak başlatırız?
a) F1
b) F2
c) F4
d) F5

4) Power point programını kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Resim yapmak
b) Hesaplama yaptırmak ve tablo oluşturmak
c) Bir konuyu anlatmak için sunum hazırlamak
d) Bilgisayarda yazı yazmak ve düzenlemeler yapmak

5) Power point programındaki slaytların tümüne ne ad verilir?
a) Doküman
b) Şablon
c) Sunum
d) Sayfa

6) Power point programındaki bir slayta nasıl ses eklenir?
a) Ekle / Film ve Sesler / Dosyadan Ses
b) Dosya / Resim / Dosyadan
c) Ekle / Ses
d) Ekle / Film ve sesler / Video

7) Power pointte metinler nereye yazılır?
a) Dikdörtgen şekli çizip içerisine
b) Kare çizip içerisine
c) Metin kutusu ekleyip içerisine
d) Slayt’a direk yazarız

8) Power point de hazır olarak zemin rengi ve yazı tipi gibi ayarlar nerede bulunur?
a) Slayt düzeni
b) Slayt geçişi
c) Slayt tasarımı
d) Şablon

9) Bir sunumdaki yazı tipi nereden değiştirilir?
a) Düzen / Nesne
b) Biçim / Yazı tipi
c) Görünüm / Normal
d) Biçim / Slayt tasarımı

10) Power pointte ki nesnelere hareketli olarak animasyon nereden eklenir?
a) Slayt gösterisi / Özel animasyon
b) Slayt gösterisi / Slayt geçişi
c) Biçim / Slayt düzeni
d) Ekle / Animasyon

11) Power pointteki slaytlara slayt numarası, tarih ve saat hangi menüden eklenir?
a) Görünüm
b) Biçim
c) Ekle
d) Araçlar

12) Power pointte slaytlar arası geçiş efekti nasıl verilir?
a) Slayt gösterisi / Özel animasyon
b) Slayt gösterisi / Slayt geçişi
c) Biçim / Slayt düzeni
d) Ekle / Animasyon

13) Aşağıdakilerden hangisi Power pointte bir slaytın kopyalanmasını sağlar?
a) Ekle / Yeni slayt
b) Ekle / Nesne
c) Ekle / Slayt çoğalt
d) Ekle / Dosyadan slayt al

14) Başka bir Power point sunusundan istediğimiz slayt nasıl alınır?
a) Ekle / Yeni slayt
b) Ekle / Nesne
c) Ekle / Slayt çoğalt
d) Ekle / Dosyadan slayt al

15) Hazırladığımız Power point sunusuna açılışına şifre hangi menüden verilir?
a) Biçim / Slayt düzeni
b) Araçlar / Özelleştir
c) Araçlar / Seçenekler – güvenlik
d) Biçim / Slayt tasarımı

MİCROSOFT POWER POİNT TEST CEVAPLARI

1-B

2-C

3-D

4-C

5-C

6-A

7-C

8-C

9-B

10A

11C

12-B

13-C

14-D

15-C

-

-

-

-

-