Üye Kayıt Üye Giriş

Ping Komutu ve Kullanımı


Ping Komutu ve Kullanımı

 

“PİNG “ Bu komut ağ üzerinde bulunan iki bilgisayar arasındaki olası bir ağ bağlantı kaybı testi için kullanılan bir komuttur.

“Internet Denetim İletisi” “İletişim Kuralı” (ICMP) “Yankıİsteği” iletileri göndererek, başka bir TCP/IP bilgisayara IP düzeyinde bağlanılırlığı doğrular. Karşılık olarak gelen“Yankı İsteği” iletileri, iletim süreleriyle birlikte görüntülenir. ağlantı, erişim ve ad çözümleme sorunlarının giderilmesinde kullanılan birincilTCP/IP komutu ping’dir Ping, parametresiz kullanıldığında yardımı görüntüler.

Ping komut seçenekleri 

-t: Yankı İsteği iletilerinin, kesilinceye kadar ping tarafından hedefe gönderileceğini belirtir. İşlemi durdurmak ve istatistikleri görüntülemek için CTRL+BREAK tuşlarına basınız.İşlemi durdurmak ve ping komutundan çıkmak için CTRL+C tuşlarına basınız.

-a:Ters ad çözümlemenin, hedef IP adresinde gerçekleştirildiğini belirtir. Bu başarılı olursa, ping karşılık gelen ana makine adını görüntüler.

-n <Sayı>:Gönderilen “Yankı İsteği” iletilerinin sayısını belirtir. Varsayılan değer 4’tür.

-l <Boyut>:Gönderilen “Yankı İsteği” iletilerinde bayt olarak veri alanı uzunluğunu belirtir. Varsayılan değer 32′dir. En büyük boyutise 65.527 bayttır.

-f:Yankıİsteğiiletilerinin IP üstbilgisinde Parçalama bayrağının 1′e ayarlanmış olarak gönderileceğini belirtir (Yalnızca IPv4′de kullanılabilir). Yankı İsteği iletisi hedef yolunda yönlendiriciler tarafından parçalanamaz. Bu parametre, yola ait En Fazla İletim Birimi (PMTU) sorunlarının giderilmesinde yararlıdır.

-i <TTL>:Gönderilen “Yankı İsteği” iletilerinin IP üstbilgisindeki TTL alanı değerini belirtir. Varsayılan değer, ana makinenin varsayılan TTL değeridir. TTLiçin en yüksek değer 255′tir.

-v <TOS>:Gönderilen “Yankı İsteği” iletilerinin IP üstbilgisindeki “Hizmet Türü”  (TOS) alanı değerini belirtir (Yalnızca IPv4′te kullanılabilir). Varsayılan değer 0′dır.TOS, 0 (sıfır) ile 255 arasında bir ondalık değer olarak belirtilir.

-r <Sayı>: IP üstbilgisindeki “Kayıt Yolu” seçeneğinin, “Yankı İsteği” iletisi ve  karşılık gelen “Yankı Yanıtı” iletisi tarafından alınan yolu kaydetmek için kullanılacağını belirtir (Yalnızca IPv4′te kullanılabilir). Yoldaki her atlama, “Kayıt Yolu” seçeneğindeki bir girişi kullanır. Olanaklıysa, kaynak ve hedef arasındaki atlama sayısına eşit veya bu sayıdan
büyük bir Sayıbelirtiniz. Sayıen az 1, en fazla 9 olabilir.

-s <Sayı>:IP üstbilgisindeki “Internet Zaman Damgası” seçeneğinin, her atlama için “Yankı İsteği” iletisi ve karşılık gelen “Yankı Yanıtı” iletisinin geliş zamanını kaydetmek için kullanılacağınıbelirtir. Sayıen az 1, en fazla 4 olmalıdır. Bağlantı yerel adresleri için bu gerekir.

-j <AnaBilgisayarListesi>:“Yankı İsteği” iletilerinin, “Ana Makine Listesi”nde belirtilen ara hedefler kümesini içeren IP üstbilgisinde “Gevşek Kaynak Yönü” seçeneğini kullanacağını belirtir (Yalnızca IPv4′te kullanılabilir.). Gevşek kaynak yönlendirmesi ile, art arda gelen ara hedefler bir veya birden çok yönlendirici ile ayrılabilir. Ana makine listesindeki en fazla adres veya ad sayısı 9’dur. Ana makine listesi, boşluklarla ayrılmış IP adresinin (Noktalıondalık gösteriminde) bir serisidir.

-g <AnaMakineListesi>:Yankı İsteği iletilerinin, AnaMakineListesi’nde belirtilen ara hedefler kümesini içeren IP üstbilgisinde Sıkı Kaynak Yönü seçeneğini kullanacağını belirtir (Yalnızca IPv4′te kullanılabilir). Kesin kaynak yönlendirmesinde, bir sonraki ara hedefe doğrudan erişilebilmelidir (Yönlendiricinin bir arabirimine yakın olmalıdır). Ana makine listesindeki en fazla adres veya ad sayısı 9’dur. Ana makine listesi, boşluklarla ayrılmış IP adresinin (Noktalıondalık gösteriminde) bir serisidir.

-w <Zamanaşımı>:Alınacak bir Yankı İsteği iletisine karşılık gelen Yankı Yanıtı iletisi için beklenecek süreyi milisaniye olarak belirtir. Yankı Yanıtı iletisi belirtilen süre içinde alınmazsa, “İstek zaman aşımına uğradı” ifadesini taşıyan bir hata iletisi görüntülenir. Varsayılan zaman aşımıdeğeri 4000 (4 saniye).
-R: Gidişdönüşyolunun izleneceğini belirtir (Yalnızca IPv6′da kullanılabilir.).
-S <KaynakAdresi>: Kullanılacak kaynak adresi belirtir (Yalnızca IPv6′da kullanılabilir)
HedefAdı:Hedefin ana bilgisayar adınıveya IP adresini belirtir.
/? :Komut isteminde yardımıgörüntüler.
Ping komutunu, hem bilgisayar adını hem de bilgisayarın IP adresini sınamak için kullanabilirsiniz. IP adresi için yapılan ping başarılı; ancak bilgisayar adı için yapılan ping başarısız olmuşsa, bir ad çözümleme sorunu ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda, belirteceğiniz bilgisayar adının, Etki Alanı Ad Sistemi (DNS) sorguları veya NetBIOS ad çözümleme teknikleri kullanılarak yerel Ana Makineler dosyasıyla çözülebilir olduğundan emin olunuz.

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER