Üye Kayıt Üye Giriş

Google’ın Sürpriz Yumurtaları


Google’ın Sürpriz Yumurtaları


Teknoloji eğlenceli olduğu kadar soğuk, duygusuz bir olgu. Ancak sonuçta o da insanların elinden çıkıyor. İnsanların olduğu yerde ise tabi ki bir miktar mizahtan kaçmanız zor. Geliştiriciler, çoğunlukla üzerinde çalıştıkları ürünlerinin kodlarının içerisine, küçük, eğlenceli şakalar, yani sürpriz yumurtalar yerleştiriyorlar. Bu yazımızda Google’daki en eğlenceli 9 sürpriz yumurtayı bir araya getirdik.

Anagram

Anagram kelimesini Google’da aratın ve çıkan ilk sonuca bakın. Google, kelimenin anlamıyla (anagram, harflerin yerini değiştirerek yeni bir kelime elde etmek anlamına geliyor) bu şekilde şakalaşmayı uygun görmüş.

Recursion

Yineleme anlamına gelen bu kelimeyi arattığınızda ise en üstte “Bunu mu demek istediniz? recursion” tavsiyesini göreceksiniz. Yani Google’da “recursion” kelimesini arattığınızda sonsuz bir döngüye girmeye hazır olmalısınız.

Tilt/Askew

Bu kelimelerden birini arattığınızda sayfanın birkaç derece döndüğünü göreceksiniz.

En yalnız sayı

Google “the loneliest number” aramasını yaptığınızda Google hesap makinesinin açıldığını ve ekranında 1 yazdığını göreceksiniz.

Atari Breakout oynayın

Google’ın görsel arama sayfasını açın ve Atari Breakout sözcüklerini aratın. İlk başta her zamanki küçük resimleri göreceksiniz. Birkaç saniye bekleyin. Tarayıcınız içinden oynayabileceğiniz Breakout karşınızda.

Harlem Shake yap

Harlem Shake, geçtiğimiz sene YouTube’u sallamış, birçok kullanıcı ev yapımı videolarını sitede paylaşmıştı. Peki YouTube, Harlem Shake için ne yaptı? YouTube’un arama kutusuna “do the Harlem Shake” yazın ve görün.

Klingon dili konuşabiliyor musunuz?

Google’ın ayarlar sayfasını açın ve seçeneklere göz atın. Google’dan korsan dilinde konuşmasını isteyebilir veya dili Klingon olarak ayarlayıp “latlh”a basarak keşfe çıkabilirsiniz.

1998′deki Google

1998′de kurulan Google’ın ilk hali, elbette bugünkünden oldukça farklı görünüyordu. Nasıl olduğunu görmek istiyor musunuz? O zaman “Google in 1998″ yazın ve aratın (aramayı İngilizce Google’da yapın).

TARDIS’e adım atın

Doctor Who takipçileri, Google Maps’teki Street View Mode’u kullanarak TARDIS’e girebilirler.

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER