Üye Kayıt Üye Giriş

Web bağlantılarını taramanın 8 yolu


Web bağlantılarını taramanın 8 yolu

Bir web sitesine tıklamadan, onun güvenli olup olmadığını anlamanız 8 pratik yolu içeride…

İnternette sörf yapmak için bağlantılara tıklamamız şart. Ancak bir bağlantıya tıklamak, bazen zararlılarla karşılaşmanıza neden olabilir. Pek tıkladığınız bağlantıların güvenli olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

Google Safe Browsing Diagnostic

Birkaç sene önce hizmete sunulan Google Safe Browsing Diagnostic ile alan adları ve web bağlantıları hakkında ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Google, bu hizmetinde kullandığı Güvenli Gezinti API’sını arama motorunda da kullandığından ona güvenebilirsiniz. Hizmeti kullanmak içinhttp://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site= yazıp, dizinin sonuna sitenin adresini eklemeniz yeterli.

URL Void

URL Void, bir web sitesinin adresini Google SafeBrowsing, Norton SafeWeb gibi yaklaşık 30 “popülerlik motoru“nda analiz ediyor ve zararlı olup olmadığını araştırıyor.

UnMask Parasites

Unmask Parasites siteleri tarayarak spam bağlantılara, zararlı kodlara ve yeniden yönlendirmelere sahip olup olmadığını denetleyen basit bir güvenlik aracı.
 

PhishTank

Tecrübeli kullanıcılar, bir URL‘ye sadece bakarak onun olta saldırısı amacı taşıyıp taşımadığını anlayabilirler. Yine dikkati elden bırakmamanız yerinde olacaktır. PhishTank ile herhangi bir sayfayı kara listeye giren olta saldırısı sitelerine karşı taratabilirsiniz.

Dr.Web Anti-Virus Link Checker


Chrome ve Firefox için bir tarayıcı eklentisi olan Dr.Web Anti-Virus Link Checker, dosya indirme bağlantılarını çevrimiçi olarak virüslere karşı tarayabiliyor. Tarayıcınızda herhangi bir bağlantıya sağ tıklayarak tarama gereçekleştirmeniz ve bağlantının temiz olup olmadığını gösteren bir rapor almanız mümkün.

UnShorten.it

URL kısaltma hizmetlerinin kullanımı bugün oldukça yaygın. Ancak kısaltılmış URL’lerin nereye gideceğini ona bakarak anlamak mümkün değil. UnShorten.it, URL’yi sadece gerçek haline genişletmekle kalmıyor, siteyi WOT tarayıcılarına göndererek onun güvenilirlik derecesini de görüntülüyor.

VirusTotal


VirusTotal, size iki farklı araç sunuyor: Birinci araç ile şüpheli dosyaları karşıya yükleyebiliyor ve tarayabiliyorsunuz. İkinci araç ise web bağlantılarını taramanıza izin veriyor. VirusTotal, bağlantıları analiz etmek için bir seri antivirüs motorundan web sitesi tarayıcılarından, dosya ve URL analiz araçlarından faydalanıyor.


Comodo Site Inspector

Kullanımı fazlasıyla kolay bir çevrimiçi araç olan Comodo Site Inspector, URL’leri zararlılara ve açıklara karşı tarayabiliyor. Web geliştiricileri sitelerini otomatik olarak denetlemek için Comodo Site Inspector’den faydalanabilir.

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER