Üye Kayıt Üye Giriş

Şifreleme İşlerinizde Uzman Yardımcılar


Şifreleme İşlerinizde Uzman Yardımcılar

Bilgisayar kullanırken en fazla ihtiyaç duyduğumuz yazılımların başında şifreleme yazılımları gelmektedir. Birçok seferinde kullandığımız sistem başkaları tarafından da kullanılmaktadır. Dosyalarımız, klasörlerimiz, sürücülerimiz hatta tamamen bilgisayar sistemimiz şifreleme ihtiyacımız olur. İşte sizlere bu amaçla kullanabileceğiniz yazılımlar :
TrueCrypt

Photoshop bilgisayar üzerinde grafik işleriyle uğraşanlar için ne anlama geliyorsa, TrueCrypt da şifreleme için bu kadar bilinen ve önemli bir program. Tamamen açık kaynak koduna sahip olan TrueCrypt, istenildiği taktirde bölünmüş verileri şifreleyebildiği gibi, aynı zamanda da her bir dosyayı ayrı ayrı şifreleyebilme özelliğine sahip. Bu program ile şifreleme yapmak ise gayet basit ve sadece şifreyi bilen kişi tarafından açılabilecek şekilde şifrelenebiliyorlar.

Download: TrueCrypt
 

AxCrypt

Tıpkı TrueCrypt gibi açık kaynak tabanlı olan AxCrypt, kullanıcısına çok daha kolay bir şifreleme sunuyor zira istenildiği taktirde içerik menüsü üzerinden tüm işlemleri yapmak mümkün. Farenizin sağ tuşu ile yapabileceğiniz şifreleme işlemi, birçok kullanıcı tarafından sadece bu rahatlığı yüzünden bile rağbet görüyor. AES-128 sistemini kullanan program, spesifik dosyaları da rahatlıkla şifrelememize olanak tanıdığı gibi, aynı zamanda dosyaları kolaylıkla silmemize de yardımcı oluyor.

Download: AxCrypt

KeePass 2

Şifreleme konusunda bir hayli hassas olan programın en büyük özelliği, kullanıcısına sürekli şifre değiştirmeyi zorunlu tutması. Şifre uzmanları tarafından da önerilen bu sistem, KeePass 2 tarafından sekiz karakterden oluşan harf ve rakam kombinasyonları kullanmak şartı da içeriyor. Yapılan şifrelemelerin kendi veri tabanı altında kayıt altında olması ise onu benzeri programlardan ayıran en önemli özelliği. “Master Password” yani sadece program kullanıcısının bildiği bir şifre ile tüm şifrelemeleri korumaya alan KeePass 2, istenildiği taktirde kendisine olan tüm ulaşımı engelleyebiliyor.

Download: KeePass 2

USB Safeguard


Günümüze baktığımız zaman Dropbox benzeri bulut sunucuların çok revaçta olduğunu görüyoruz. Yine de halen hatırı sayılır miktardaki kullanıcı USB disk kullanıyor. İşte tam bu noktada USB’deki dosyaları şifrelememize olana tanıyan USB Safeguard devreye giriyor. Herhangi bir yükleme gerektirmeyen program, sadece USB belleğin içerisine atılmak suretiyle kullanılabiliyor. En büyük özelliği ise belirlenen deneme sayısından sonra girilen yanlış şifre sonucu USB içerisinde tüm verileri silebiliyor olması.

Download: USB Safeguard

Hotspot Shield

Bazı şifreleme programları sadece bilgisayara birinci elden girmeye çalışan kullanıcılara özel çözümler üretir. Hotspot Shield ise mobil veri şifreleme konusunda iddialı olduğu gibi, son güncellemeleri ile özellikle internet üzerinde de güvenle sörf yapmaya olanak tanıyor. İnternet üzerinden paylaşılan tüm verilere karşı tam bir koruma sağlayan program, her türlü IP adresi üzerinden güvenli bir şekilde internete girmeyi mümkün kılıyor. Sahip olduğu VPN bağlantı ise tıpkı bir şifreleme tüneli gibi çalışıyor ve bu sayede aktarılan tüm verileri kontrol edebiliyor.

Download: Hotspot Shield

HTTPS Everywhere

Bazı internet sağlayıcıları normal bağlantıdan hariç olarak bir de HTTPS üzerinden şifreli dosya aktarımına da olanak tanırlar. Firefox ve Chrome için geliştirilen bu eklenti sayesinde, girdiğimiz tüm sayfalar otomatik olarak tarafımızdan şifrelenmiş olur. Sıkça kullanılan Facebook ve Google gibi programlar da dahil olmak üzere hafızasında birçok siteyi barındıran program, ancak kullanıcı tarafından düzenli olarak yapılan değişikliklerle bu şifrelemeye bir son verebilir.

Download: HTTPS Everywhere

Cloudfogger

Dropbox, Google Drive ve SkyDrive gibi online dosya depolarının bir hayli revaçta olduğu günümüzde, şüphesiz en büyük problem, dosyalarımızı upload ederken savunmasız kalmalarıdır. Coudfogger ise tam da bu duruma bir çözüm niteliğinde… Kullandığı AES-256 şifreleme sistemi sayesinde dosyalarımız internet üzerine geçiş yaparken kendilerini tamamen koruma altına alabiliyor. Cloudfogger sitesi üzerinden açacağımız bir hesap ile vereceğimiz elektronik posta adresimiz, artık her türlü şifreleme ve de şifre işlemini rahatça yapabilmemize olanak tanıyor. Windows Explorer üzerinde de kendisine yer bulan programın içerik menüsü aracılığı ile her türlü işlemi yapmak fazlasıyla kolay.

Download: Cloudfogger

Steganos LockNote

Bilgisayarımıza bir şifre ya da telefon numarası yazmak gerçekten sıkça yaptığımız bir eylem fakat bu işlemi yaparken güvenliği de unutmamak gerekiyor. Herhangi özel bir kurulum istemeyen bu program sayesinde, normalde girdiğimiz özel bilgilerimiz kendiliğinden şifreleniyor. Windows 7 64 bit ise onun için en uygun çalışma ortamı.

Download: Steganos LockNote

7-zip

Birçok kullanıcı bilgisayarlarında şifreleme programı kullanıyor. Nitekim 7-zip, sahip olduğu dosya sıkıştırma özelliği ile hem bir dosyanın boyutlarını küçültebiliyor, hem de bu işlem esnasında dosyalarımızı şifrelememize olanak tanıyor. Program şimdiden RAR formatının önde gelen isimleri arasında önemli bir yere sahip.

Download: 7-zip

Skype

Harika ses ve görüntü kalitesi ile uzak noktalardaki insanların birbirleri ile iletişimine olanak tanıyan Skype, her ne kadar çok dikkat çekmese de sahip olduğu AES-256 ile önemli bir şifreleme sistemine sahip. Nitekim dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu korunma sisteminin sadece Skype’dan Skype’a yapılan aramalarda aktif olarak çalışıyor olması.

Download: Skype

Ders Sahibi;

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER