Üye Kayıt Üye Giriş

ETA PAKET MUH.PROGRAMINDA MUHASEBELEŞTİRME ENTEGRASYONU MODÜLÜNÜN KULLANIMI


ETA PAKET MUH.PROGRAMINDA  MUHASEBELEŞTİRME ENTEGRASYONU  MODÜLÜNÜN KULLANIMI


 

            Entegrasyon: ortak, birbiriyle bağlantılı anlamına gelir. Entegrasyon işlemi ile bilgisayar ortamında muhasebe kayıtlarının sonuçları daha hızlı elde edilir.  Örneğin, fatura modülüne yapılacak bir kayıt ile fişleri, yevmiyenin, büyük defterin kayıtları yapılmış olacaktır. Yani modüller ile muhasebe modülü arasında bağlantı sağlayacaktır.


İlk yapılması gereken entegrasyonu sağlanacak modüllerin açılmış olması gerekir. Bunun içinde şirket tanımlama aşamasında modül seçiminde (Şirket Bilgileri / Kullanılacak Program Modülleri Sayfası) E ve H olarak verilen cevapların doğru olarak verilmiş olması gerekir.  Entegrasyon tablosunun tanımı için aşağıdaki işlem basamakları takip edilir.

  1. ETA ANA MENÜDE F3 ŞİRKET/DEVİR İŞLEMLERİ
  2. F5 ÜZ. ÇALIŞILACAK ŞİRKETE AİT BİLGİLER
  3. F2 ENTEGRASYON  TABLOSU
  4. ENTEGRASYON DOSYA İSMİNİ GİRİNİZ otomatik seçili alanda
  5. F2 GENEL İRTİBATLAR Bu bölümde toplam beş ekranlık bilgi  girilecek alan vardır. Page Up ve Page Down tuşları ile ilgili ekranlara gidilir. Bu bölümlerde kullanılacak hesap kodları yazılır. Örneğin 153 TİCARİ MALLAR HESABI  için alt hesap olarak 153.1 gibi.  Son açılan ekranda KDV oranlarının girişi vardır. Burada birden fazla oranlı KDV kullanılacak ise her bir oran ayrı ayrı girilecektir.  Üçüncü sayfada STOK VE CARİ Entegrasyon  için K Defteri kebir üzerinde takip, M yardımcı (alt hesap) hesap üzerinde takip anlamı taşımaktadır.
  1. F3 BANKALAR Bankalar ile yapılan işlemlerin muhasebeye aktarılması için kullanılacak bağlantıların tanımlanması burada yapılır. Burada şirketin kullandığı banka hesapları için banka kodları tanımlanır. Firmanın Ticari mevduat hesapları için   F2 BANKA CARİ/TAHSİL KODLARI  seçeneği kullanılır. Eğer kredi alınan bir banka varsa aynı işlem F3 BANKA KREDİ/TEMİNAT İŞL. Bölümünde yapılır.
  1. F4  ÇEK SENET POZİSYONLAR Çek senet ve muhasebe bağlantıları burada yapılır. İlgili alan seçilerek gerekli tanımlamalar yapılır.
Bilgisayar Dershanesi Ders Sahibi;
Bilgisayar Dershanesi

Yorumlar

Yorum Yapabilmek İçin Üye Girişi Yapmanız Gerekmektedir.

ETİKETLER